pondelok 8. mája 2017

Android Wear Developer Options

V nasledujúcich riadkoch sú opísané developer options pre android wear. Veľa týchto možností je rovnakých ako na mobilných a tabletových verziách android systému. O týchto možnostiach sa dá dočítať v predchádzajúcom článku: Android developer options.

Stay awake when charging - rovnaké ako na mobiloch, no need to comment.

Bluetooth Snoop Logging - toto je totožné s options v mobile, vytvorí log súbor, kde je zachytená všetká komunikácia s mobilom cez technológiu Bluetooth. Log súbor a jeho cesta: /sdcard/btsnoop_hci.log alebo cez env premennú $EXTERNAL_STORAGE/btsnoop_hci.log. Súbor je možné analyzovať pomocou programu Wireshark. Súbor sa pochopiteľne nachádza v zariadení a treba ho vytiahnuť pomocou Adb utility, ale to je pre technicky zdatnejších jedincov.

Vibrate on connectivity change - hodinky zavibrujú pri strate Bluetooth pripojenia s mobilom alebo zavibrujú pri obnovení spojenia. Neviem či je na všetkých typoch hodinkách rovnaký vzor vibrovania, no moje (MOTO 360 v1) zavibrujú raz a dlhšie pri strate spojenia s mobilom a pri obnovení spojenia zavibrujú dva krát krátko po sebe.

ADB debugging - no čo na to poviem, povolí spojenie ADB nástroja s hodinkami a umožní tak vývojárom svoju prácu a ladenie.

Location - o tomto som nenašiel viac informácií, ale odhadujem, že je to podobné voľbe pre mobily Allow moc locations.

Debug over Bluetooth - povoľuje ladenie aplikácií cez Bluetooth, tak že presmeruje aplikačný debugový výstup cez telefón, ktorý je pripojený k vývojovému počítaču. Viac info ohľadom pripojenia hodiniek je na následujúcom linku: Debugging over Bluetooth.

Wear Developer Options -> Force display burn-in protection - všetky oled displeje sú skvelé, ale majú veľkú nevýhodu. Možeme si vypáliť do nich obraz. Hlavne pre tých, čo majú zapnutý ambient screen. Ako ochrana pred vypálením je toto nastavenie. Nastavenie sa zapne až po reštartovaní hodiniek. Ako to vyzerá je v tomto videu: Huawei Watch: AW Burn In Prevention 4K Lapse [N5X].

Wear Developer Options -> Force low-bit ambient mode - zníži sa rozsah farieb používaný na hodinkách, farby sú limitované na čiernu, bielu, modrú, červenú, zelenú, cyanovú, mangenta a žltú. Slúži na šetrenie batérie, aby dlhšie vydržali hodinky.

Revoke debugging authorization - rovnaké ako na mobiloch.

Allow mock locations - pomocou tohto je možné manuálne nastaviť lokalizačné informácie. Na nastavenie falošnej lokalizácie je potrebné aplikáciu. Ale pred použitím aplikácie je nutné túto položku povoliť.

Debug layouts - s týmto som si zapol ohraničenia prvkov na obrazovke (rovnaké ako na mobile, pod názvom  Show layout bounds).

Debug overdraw - toto je rovnaké ako na mobiloch, len v skrátenej forme. Plné meno nastavenia v mobiloch je Debug GPU overdraw.

Debug GPU profiling - spraví grafickú vizualizáciu vykresľovania GPU, rovnaké ako v mobile.

Pointer location -  rovnaké ako v mobilnej verzii android systému, zobrazí v hornej časti obrazovky lištu s informáciami o dotyku a polohe dotyku. Má to malý problém, lišta nie je celá vidieť, hlavne na zariadeniach so zaokrúhlenou obrazovkou ako hodinky Motorola Moto 360.

Show touches - povolenie umožní zobrazovať vizualizáciu v mieste dotyku, aby užívateľ videl, že sa dotkol. Má sa správať rovnako ako na mobiloch. Narazil som na problém, že povolenie tejto možnosti nezobrazí vizualizáciu. Dlhším pátraním som nenašiel nič, viacero developerov na tento problém poukazovalo a je možné, že problém je iba špecifický pre Motorola Moto 360 s určitou verziou.

Bug report in menu - k tomuto nie je čo dodať, je to rovnaké ako v mobile. Chvíľu potrvá, kým sa report vygeneruje. Táto ponuka sa zobrazí v zozname aplikácií, teda v menu.

Automatic Wi-Fi toggle - automaticky zapína Wi-Fi, aj keď je pripojené k mobilu. Viac neviem zistiť. Malo zdokumentované.

Wi-Fi Verbose Logging - pomáha logovať viac informácií ohľadom Wi-Fi, v Logcat-e vidieť dodatočné informácie ohľadom Wi-Fi a uľahčuje odhaľovanie problémov.

Pri týchto posledných možnostiach som nanešťastie viac nezistil. Ak sa niekomu podarí zistiť viac, budem rád, keď to bude so mnou a ostatnými vývojármi zdieľať. Na záver dodám, že tieto možnosti sa vyskytujú pri Android wear komponentách verzie 1, verziu 2 doplním priebežne.

Battery optimization -

Wear Developer Options ->  Force software recognizer -

Wear Developer Options -> Audio Injector -

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára